Carbix AB Integritets policy

Carbix AB följer den europeiske personuppgiftslagen, som också är gällande för näthandel i Europa.
Detta för att säkra dina rättigheter som kund, säkra en trygg handel och god handelsupplevelse.
Enligt personuppgiftslagen måste vi be dig godkänna att vi behandlar och skyddar upplysningar om dig i vår databas. Vid köp hos Carbix AB bekräftar du detta godkännande i samband med din order när du godkänner användaravtalet.

Hur säkras din information?
Ditt personliga lösenord lagras krypterat i vår butiksdatabas, så att detta inte är läsbart för någon. Inte ens för våra anställda.

Vilken data lagrar vi och varför?
Carbix AB lagrar endast information som du själv anger i samband med registrering som ny kund och vid ny order hos oss, och som är nödvändig för sändning av varor till rätt mottagaradress, och för att sända eventuella spårningsdetaljer på mail och/eller sms.
För att ge dig en bättre användarupplevelse och presentation av relevanta produkter lagras i några fall också IP-adress och information om ditt navigeringsmönster på vår hemsida. Våra leverantörer av webbutik och affärssystem följer den Europeiska personuppgiftslagen.
I våra system lagrar vi inte känslig information som personnummer och Betalkort information.
Hantering av sådan data överlåter vi till certifierade tredjepartsföretag som Paypal och Swish som följer mycket stränga säkerhetsregler och säkerhetsrutiner.

Personuppgifter och orderinformation lagras såsom kravet för bokföringslagen ställer på oss, dvs i 7 år.
Ej aktiva konton raderas efter 36 månader eller tidigare på begäran.

Delas databasen med andra?
Din persondata distribueras inte, och delas bara med våra tillförlitliga partners där detta är nödvändigt för att utföra betalningstjänster och försändningar av din ordrar.

Hur tar jag bort min data?
Du kan till en tid se din registrerade personliga data under "Ditt konto". Skulle du önska att ta bort ditt konto kontaktar du oss på info@carbix.se med ditt kundnr så tar vi bort detta.

Tar vi bort din data kommer all spårbar information om dig tas bort från våra och våra partners system. De enda detaljer som blir kvarvarande i vårt system är icke sökbara räkningsdetaljer som vi är ålagda att behålla.

Pesronuppgiftombud DPO
Personuppgiftsombud på CarbiX AB är Jimmy Sippel. Vid behov av ytterligare information, så kontakta oss på info@carbix.se.
Telefon nr 070-986303

Den här policyn är fastlagd 2018-05-23 och kan komma att justeras löpande.