Hem » Släppmedel » Färglös släppasta för släpp i formar och pluggar m, m

Färglös släppasta för släpp i formar och pluggar m, m

Pasta
 
För epoxi-, polyester- och vinylesterhartser
Silikonfritt
Användbar upp till 60 ° C
 
En blandning av kolväte och mikrokristallina vaxer. För högglansytor. Idealisk för släta och förseglade ytor, t.ex. på GRP-formar.
Polering möjlig efter en torktid på ca. 1-2 minuter.
Kan användas ihop med PVA Släppmedel
Finns i grönt och färglöst.
 
Det rekommenderas speciellt för användning på formar där standard silikonvaxer hindrar efterbehandling. Pastan kan också användas som ett ekonomiskt kantvax på större formar, och används för att försegla grova träformar eller pluggar för gjutning av kompositer, cement och grouts.
 
Förberedelse av form
Innan applicering av pastan bör porösa formar (d.v.s. gips eller trä) först rengöras och förseglas. tätningsmedel och fogföreningar (kroppsfyllmedel) för kompositer rekommenderas, men en bra yta på gips eller trä kan erhållas med bilstypsprimeringsmedel och lacker. För icke-kosmetiska delar med grova träformar eller pluggar bör ett antal lager av pastan täta ytan ordentligt.
 
Användning
Använd en ren och torr bomulltrasa (eller liknande), applicera en liten mängd pasta på formytan i en tunn jämn lager. 0,5-1,0 g räcker för ca 0,9m². Vänd om trasan och börja putsa omedelbart för hand (inom en minut efter applicering). På större formar eller pluggar arbeta på mindre sektioner åt gången eller har andra personer till hjälp att polera. Putsmaskin utrustad med en frottéduk eller bomullsplatta minskar arbetstiden på större formar. Ytan bör putsas till en blank yta. Komplett ytbeläggning är viktigare än en tjock vaxfilm. För att säkerställa fullständig täckning, upprepa applicerings- och poleringsprocessen minst 3 gånger för nya eller renoverade formar eller pluggar. Alternativ applikationsriktning för varje beläggningsimportant (dvs 0 °, 90 °, cirkulär etc.). Polera varje lager innan du applicerar nästa.
 
Artnr: Bild: Benämning: Lager: Pris: Antal:
pasta-släpp-001 I lager
189,00 kr